Städa badrum – Så rengör man snabbt och effektivt

När det kommer till ditt badrum, är renlighet och organisation mycket viktigt. Det är inte bara det mest använda rummet i hemmet, en del använder det för att bedöma din personlighet. Att hålla hela ditt hem rent innebär att varje del av ditt hem, inklusive ditt badrum hålls rent och organiserat.

Hur du håller ditt badrum rent och organiserad

Om du lämnar badrummet rörigt och stökigt kan det få en massa konsekvenser. Om du inte håller ditt badrum rent så riskerar du att bakterier och mögel gror och de kan skapa en del olika sjukdomar. Bortsett från detta, om du lämnar dina badprodukter och andra saker överallt så ser det rörigt ut. Det kan orsaka olyckor i ditt badrum eller göra det svårt för dig att hitta det du behöver.

Här är tips som du kan följa för att hålla ditt badrum rent och organiserat:

1. Lägg till badrumsmöbler

På det sättet så kan du ställa undan sakerna och på så sätt få det organiserat. Du kan välja att ha moderna möbler, antika badrumsmöbler eller andra typer av möbler för att ställa in i ditt badrum.

Genom att ställa in moderna möbler i badrummet så kan du enkelt hålla koll på vart du har ställt dina saker, handdukar och andra saker du använder i badrummet. Detta kan också förhindra olyckor som kan orsakas av att du halkar på en av dina toalettartiklar.

2. Ha mattor i ditt badrum

En sak som kan locka till sig smuts och mikrober enkelt är fukt. När kommer ut från duschen eller badkaret, är du troligen våt. Detta kan orsaka golvet att bli vått, som också kan bli en orsak för oavsiktlig halka. Ett sätt att du kan behålla ett torrt golv är genom att lägga till mattor i badrummen.

Det finns mattor med olika mönster som du kan köpa i lokala mattfabriker, över internet eller på din närmaste stormarknad.

3. Rengör ditt badrum regelbundet

Det skulle vara bra att utveckla en vana att rengöra ditt badrum regelbundet så ofta du kan, speciellt din toalett. Detta kan förhindra damm byggs upp och en ansamling av skadliga mikrober i ditt badrum.
Vid rengöring, bör du se till att använda rätt typ av tvättmedel eller rengöringsmedel för att grundligt rengöra ditt badrum. För små svåråtkomliga områden där det finns damm eller mögeltillväxt, kan du använda en tandborste för att nå det. Om du använder en tandborste, se till att märka den så att du inte råkar använda den till att borsta dina tänder med sen.

4. Placera en korg för din våta handdukar och kläder

Efter att ha använt dina handdukar och andra kläder. Du bör ha en plats där du kan lägga dina smutsiga kläder. Placera en korg på baksidan av dörren eller någonstans i närheten av ditt badrum så att du kan lägga ner dina smutsiga kläder och sängkläder, samtidigt så håller du ditt golv rent från smutstvätt.

5. Kasta regelbundet bort tomma kartonger

Tomma kartonger kan ta upp utrymme i ditt badrum och i dina förvaringsutrymmen. Du bör se till att du kastar bort tomma kartonger i ditt badrum som schampoflaskor, etc.

Kontakta vårt städbolag i Malmö för gratis prisförfrågan på hemstäd.