Flyttips som hjälper dig på din stora flyttdag

Flyttdagen är här, och det är som talesättet ”den som sätter igång först når mest framgång”. Om du sätter igång tidigt på flyttdagen så får du mer tid till flytten och slipper känna dig stressad. Självklart vill alla bli klara så fort som möjligt. Om du startar tidigt snarare än sent, så får du mer tid på dig och du slipper känna att du har andan i halsen.

Flyttips för flytten

Som om flytta inte är stressigt nog så har du också många andra saker du måste oroa dig över. Ett flyttips om du har barn som är för små för att hjälpa till, och att passa dem i mitten av allt kaos kan bli för mycket, är en barnvakt. Din flyttdag är en bra dag för att anlita en barnvakt, och det finns många fördelar med det. För det första så riskerar barnen inte att skadas. Du behöver inte oroa dig över att de gör illa sig mitt i all förvirring och dessutom behöver de inte heller vara i vägen. Oavsett om det är du själv som flyttar eller om du har en flyttfirma som bär dina grejer. Om de är någon annanstans med någon annan på flyttdagen så behöver du inte hålla koll på dem, oroa dig över dem och du får lugn och ro att fokusera på flytten.

Flyttdagen är här – hur gör jag?

När flyttdagen ska börja så försök att ha mat klart. Att äta frukost såsom kaffe, apelsinjuice, mackor, gröt och muffins hjälper vem som helst att vakna till och bli redo för jobb. Att flytta på tom mage är inte roligt. Om du börjar tidigt på morgonen så kom ihåg vad alla säger – frukost är det viktigaste målet på hela dagen!

Innan flyttbilen åker se till att alla vet var de ska. Samt att de har dina kontaktuppgifter om de kör fel. Om du har hyrt in en förare med flyttbilen, eller om det är flyttfirman som kör sin egen bil, se också till att de har ditt nummer och att du har deras. Då kan ni komma i kontakt med varandra om ni skiljs åt utan att vilja det och ingen behöver känna sig vilse. Kolla upp att din vägbeskrivning stämmer och är utförlig, särskilt om de ska någonstans där de aldrig varit förut.

Så snart som du och dina saker anlänt till ditt nya ställe så se till att du har pengar för att betala flyttarbetarna. Många kommer inte vilja lasta av en enda sak innan de fått betalt, både kontant och hela beloppet. Slipp bli arg och frustrerad och se till att du förberett detta innan. Om du flyttar själv med hjälp från vänner och familj så kan detta vara en bra tidpunkt att ta en kort paus innan ni börjar bära in allt i ditt nya hem.

Anlita städhjälp vid flytten

Förhoppningsvis kommer dessa flyttips att hjälpa dig på din stora flyttdag. Att flytta kan vara stressigt, tufft och tröttsamt. Men om du är organiserad och envis så blir det så mycket enklare för dig. Fokusera istället på hur kul du kommer att ha när du äntligen får packa upp allt! Och kom ihåg att du även kan få hjälp med städningen vid en flytt. Kontakta oss för mer information.