Så får du enkelt bort cigarettrök och dålig lukt från en lägenhet utan att måla om

Som professionell städare som städar ut lägenheter efter att människor har flyttat måste jag ofta ta itu med platser där människor har rökt. Många tror att hela stället måste målas om för att avlägsna den dåliga lukten men oftast, om skadan inte är för svår, kan du eliminera lukten med rätt verktyg och tekniker.

Hur man tar bort cigarettrök/dålig lukt från en lägenhet – du behöver inte måla om!

Först rengör jag tak och väggar. Eftersom väggarna och taken är svåra att nå använder jag en teleskopstång och en speciell klämma som fästs vid stången som håller svampar och trasor. ”Unger” gör fantastiska stänger för fönsterputsning och målning, och även den tidigare nämnda ”fixklämman” kan vara en räddare i nöden.

För att rengöra taket och väggarna placerar jag en ”absorberande sotsvamp” i ”fixklämman” och gnuggar svampen över väggen. Denna specialsvamp absorberar sot och smuts från väggarna utan att behöva något vatten. När den blir för smutsigt tar jag ett rakblad och skär av det smutsiga lagret och exponerar ett nytt lager som jag kan använda.

Efter att jag har använt den torra sotsvampen på alla ytor, använder jag en våt svamp med lite citrus eller apelsindoftande rengöringsmedel på den och tvättar väggarna. Jag använder två hinkar – en för rengöringsmedel och den andra att vrida ut det smutsiga vattnet i. Slutligen torkar jag väggarna med en mikrofiberduk. Den långa stången och ”fixklämman” låter mig städa allt utan att behöva använda några stegar.

Rengöra väggar och tak

Sedan jag har rengjort alla väggar och tak använder jag en maskin till att rengöra heltäckningsmattan. Det finns en hel del produkter som är speciellt utformade för att ta bort röklukt från textil. Och jag använder särskilt en produkt speciellt för cigarettrök som heter ”Odorcid 210 cigarettrök.” Du kan beställa den produkten online.

Jag tycker att produkter som är designade för att rengöra vissa saker är bättre än ett allrengöringsmedel. Dessutom har jag också lärt mig mycket från de som arbetar i min lokala affär och från böcker om städning. Jag hoppas att detta har hjälp och eventuellt sparat dig lite pengar med.

P.S. Kontakta vår städfirma i Malmö om du behöver professionell städhjälp.