Tvätta skor – 3 enkla tips på skorengöring

För att rengöra dina skor utan att riskera att förstöra dem behöver du en specifik produkt som är anpassad till det material dina skor är gjorda av. Många har missuppfattat detta och slänger i stället skorna i tvättmaskinen och hoppas på det bästa. Men det slutar oftast med att skorna blir i än sämre skick än innan du tvättade dem. Om dina skor är tillverkade i material som inte tål maskintvätt måste du hitta ett annat sätt att rengöra dem.

Så här rengör du dina skor utan att förstöra dem

Om du inte vill förstöra skorna vid rengöringen är det bra att använda en produkt med naturliga ingredienser. Skovårdsprodukter som är gjorda av skadliga kemikalier kommer att göra ett fantastiskt jobb med att få bort smutsen men oftast till priset av att förstöra skon. Naturliga skovårdsprodukter kan ta bort smuts som byggts upp under flera år och samtidigt återställa skorna tills sitt originalskick. Skor som är redo att kastas i sopkorgen kan få ett nytt liv efter att ha fått en skrubbning med en hård tagelborste och en lite vatten och rengöringsmedel. Bra naturliga skovårdsprodukter utvinns från ett litet antal ingredienser såsom kokosnöt och jojobaoljor.

Rengöringsproceduren är nästan lika enkel som att kasta in skorna i en tvättmaskin. Du behöver skofett, tagelborste, vatten och en naturlig skorengörare som inte skadar dina skor. När du ska köpa skorengöring är det bra att kontrollera att ingrediens förteckningen inte innehåller en lång lista kemikalier. En bra produkt har inte mer än ett par ingredienser.

Tre enkla steg för att rengöra skorna:

1. Applicera lite vatten på borsten

2. Applicera en liten mängd av ett naturligt skorengöringsmedel på borsten och skrubba grundligt. Du kommer märka hur lätt smutsen lossnar!

3. Torka rent med en handduk och förundras över hur nya skorna ser ut!

En liten flaska med skorengöringsmedel borde räcka i ungefär ett år om du rengör dina skor varje vecka. Om produkten är naturlig bör du kunna använda den på skor i olika färger och material eftersom de inte innehåller blekmedel eller färgämnen. Med en formula bestående av naturliga ingredienser kan du vara säker på att du kan rengöra även den smutsigaste av skor, utan att behöva oroa dig för att skada materialet!

Använd bara naturliga rengöringsprodukter för skor som bevisligen inte skadar skon men ändå får dem att se sprillans nya ut. Vi besitter ett stort utbud av kunskap av rengöring och borstar som kommer hjälpa dig rengöra även de smutsigaste skorna! Ta kontakt med oss för fler städtips.